s-avem pardon!

se dă o adolescentă neînfricată. să îi spunem Maria.

într-o zi de vară, Maria merge cu un grup de prieteni la râu. e cald și frumos și apa îmbietoare. Maria nu știe să înoate, dar asta nu o împiedică să intre în râu ca să se răcorească.

apa e numai bună. se decidă să înainteze. nimeni nu o vede, sunt prea ocupați cu grătarul. deodată fundul râului îi fuge de sub picioare și panica o strânge de gât. își vede viața scurtă într-o secundă. e prea tânără. vrea să trăiască.

sa-avem-pardon

și pentru că universul are un simț al umorului împrumutat de la Kusturica, apele duc în aval un porc. umflat, în putrefacție și plin de muște. vine direct spre ea. cu viteză. totul devine alb, ca lumina de la capătul tunelului. își simte viața alunecând. țipă. tot ce iese din gura ei sunt 2 cuvinte : “Scuzați-mă! Scuzați-mă”

prietenii ei sunt oameni faini. o aud, dar cum o știu pudică, se întorc cu spatele crezând că vrea să își pună costumul de baie. deși strigătul se repetă, nimeni nu se sesizează. toți o scuză.

noroc cu fratele ei care își amintește că Maria nu știe să înoate și îndrăznește să se uite spre ea. e salvată în ultimul moment. porcul îi ratează la juma de metru. albul se disipă și îi vede din nou pe toți. nu a murit.

nu a fost scuzată de tot, deși a strigat cu insistență. au trecut decenii de atunci și a rămas la fel de respectuoasă în a cere ajutor.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

5 responses to “s-avem pardon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: