cocota de bucurești și shoppingul la londra

se dă o cocotă de bucurești. vedetă wannabe care se prelinge pe la televizor fără să aibă vreun talent adevărat sau vreo părere personală. o ființă cu o identitate falsă, creată doar pentru senzațional și pe care toată țara o invidiază, fără a ști că e doar o carapace. e ca și cu cum ai fi invidios pe coada păunului; adunătura aia de pene nu face decât să fure atenția femelei cât să îi dea timp masculului să o f(ugărească).

cocota noastră merge la londra. oraș mare, vestit pentru magazinele primitoare și serviciile minunate. te-ai aștepta ca minunata făptură, mai ales că are veleități de designer, să dea raite prin mayfair, pe la buticurile dă firmă, să se preumble pe la chanel, maison margiela, burberry, marc jacobs, celine etc.

rucsac louisvouittonesc

doar că masculul feroce se aruncă, cu tot cu rucsacul lui de firmă louisvuittonească, in primark. acum: primark e un fel de dragonul roșu. doar că fără mâncare chinezească. haine făcute la grămadă în china, bangladesh, india etc. un bazar cu de toate pentru toți. haine ieftine pentru o purtare. accesibile spre ridicol de ieftine și prost făcute.

vedeta noastră umblă mândră și cum are nevoie de un coș pentru pradă, se adresează unei angajate, bâlbâindu-se în romgleză. cum ghinionul te urmărește și la capătul lumii, angajata e româncă. dar pentru că urmează regulile unui bun customer service, se adresează omului în engleză: “Hi, how may I help you?”. engleza asta e grele și bâlbele nu o ajută să înțeleagă ce vrea clientul, așa că decide să i se adreseze în româna noastră de toate zilele. “sunteți Cutărescu, nu-i așa? cum pot să vă ajut?”

cu fața schimonosită de dezgust și oripilat că a fost recunoscut, rușinat că nu știe engleză, îngâimă : “m-am pierdut pentru o secundă acolo și nu-mi găseam cuvintele, dar am nevoie de un coș”.

și pentru că nu în fiecare zi ai șansa să întâlnești o asemenea vedetă, angajata plusează : “nu mi-aș fi imaginat că dumneavoastră vă faceți cumpărăturile în Primark!”.  înghițind în sec și rușinat  până la paroxism : “aaaa, nu. nu fac asta. sunt cu o prietenă”.

și plecă apoi plecă să se plimbe singur pentru vreo juma de oră prin vizoarele neiertătoare ale altor români angajați acolo.

nu sunt eu cea din poveste, dar mi-am frecat coatele pe acolo și am povestea la prima mâna, direct de la angajată. nu e primarkul locul cel mai nașpa de pe planeta asta, dar când te crezi cel mai fashionable și ții coada sus, să nu te miri că îți bagă cineva bețe în fund când ești prins cumpărând boarfe ieftine ca apoi să te lauzi că ai făcut shopping la londra.

 

 

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: