limbile străine e grele

mă lupt cu engleza de câţiva ani buni, iar în ultimele luni ne-am luat serios la trântă, că deh, tre’ să o vorbesc flawlessly şi fără accent est-european. şi dă-i şi luptă, pentru că mi-o fi mie uşor să învăţ cuvinte şi să-mi amintesc timpurile verbelor, dar slangul mă cam pune la pământ uneori. am venit pregătită pentru o baie de engleză, dar m-am trezit într-o mocirlă de limbi în care fiecare îşi vorbeşte propria britaneză. şi dacă de la bangladeşieni nu am vreo pretenţie, măcar la cei crescuţi pe plaiurile astea să mă uit admirativ aş vrea. slabe şanse. cârcotaşă sunt de când mă ştiu, dar să nu ştii tu ce înseamnă “to brag” deşi familia ta e de generaţii pe insulă, sau să nu poţi face diferenţa dintre “through” şi “thorough” deşi vii dintr-o zonă cool şi ai cel mai posh accent de pe aici, e cam strigător la cer. nici nu-ţi mai cer să foloseşti verbele corect. dar cel mai amuzant moment a fost când o colegă s-a gândit să ne mulţumească şi ne-a cadorisit cu o scrisoare lipită pe peretele din birou (pentru că o pot folosi să ilustrez):

comma saves

virgula e virgula şi-n engleză, dar tot aiurea e folosită. iar don’şoara e studentă la drept, că doar cei de aici este oameni educaţi şi cu facultate.

nici nu vreau să-mi amintesc de cei care nu pot face diferenţa dintre Australia şi America de Sud. că doar sunt amândouă în acelaşi loc. aici lângă Scoţia.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

One response to “limbile străine e grele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: