Kohl

Copil rebel n-am fost vreodată, dar din când în când, mă mai încearcă câte o năzbâtie și uite așa azi mi-am zis să las creionul kohl pentru machiajul de fată cuminte și să trec la negru (mă rog, negrul meu e mai degrabă gri închis așa că nici măcar rebeliunea nu mai e ce-a fost acum că am îmbătrânit).

Accentuez ochii cu tupeu și cum verdele pare mai verde acum, îmi zic că merge și uite de fată frumoasă are mama și doar eu mă oglindesc în grindă…

Pașii mă duc prin orașul ăsta mare și mă lovesc de oameni cu tușe de rebeliune și urme de kohl. Unul dintre ei, un tip de vreo 35 de ani, cu părul adunat într-o coadă delicată, cu barba aranjată, pieptănată, geluită, cremuită.

Am dat nas în nas cu el și pe amândoi ne-a ars invidia pentru machiajul celuilalt. Pentru o secundă, pe care am pierdut-o rătăcind dincolo de pupilele machiate, adâncindu-mă într-un albastru perfect și blând, am blestemat capacitatea unui tip de a fi mai feminin decât mine.

Dar ochii mi-au fugit pe gentuţa (a se înţelege plicul) cu strasuri pe care îl ţinea ca o prinţesă între cârnăciori și invidia mi s-a scurs pe pardoseală mai repede ca fardurile.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: