scrisoare deschisă

Draga mea Blondă,

Îndrăznesc a face acest pas având ca martori pe prietenii noştri care mai calcă pe aici şi pe toţi cei care se mai rătăcesc pe cărările dosite ale netului, pentru a-mi cere iertare pentru marea nedreptate pe care ţi-am făcut-o acum câţiva ani şi pe care încă nu am remediat-o. Dar uite că o fac acum: Iartă-mă pentru că am uitat să spun că nu mai deţii titlul de cea mai leneşă persoană pe care o cunosc.

Ai primit această distincţie acum câţiva ani şi, deşi ai făcut eforturi remarcabile de-a o păstra, altcineva a fost mai aprig. Cu toate că acest tânăr este numit după un erou a cărui dăruire în lupta cu răul a fost aclamată de milioane de oameni, el a stabilit un nou prag pentru lene. Încetineala şi nepăsarea cu care se mişcă prin lume şi univers îl pun pe primul loc. Nonşalanţa cu care a acceptat această distincţie îmi susţine alegerea. În jurul lui oamenii au doar două stări: fie sunt furioşi şi fumegă pe nări mai ceva ca fremătătorul Ferdinand şi vor să îl spânzure pe sărmanul copil, fie sunt copleşiţi de o moleşeală soră cu cel mai profund somn şi uită tot ce au de făcut, cuprinşi de un dolce far niente.

E tânăr, mai tânăr ca tine şi dacă îşi întăreşte zilnic acest muşchi al lenei, în câţiva ani va putea ţine cursuri şi va deveni un guru. Dacă va fi destul de rapid să evite maşinile care se îndreaptă cu viteză uluitoare spre el sau obiectele ascuţite şi înveninate care vor fi aruncate spre el, va trăi mult peste o sută de ani.

Chiar dacă această pierdere te va afecta destul de tare, te rog să nu încerci să recâştigi. Te plac şi muncitoare.

Al tău mormoloc!

PS: să nu crezi că numele ar avea vreun efect asupra calităţilor unui individ. şi tu eşti numită după o sfântă cu sânge albastru, dar multe din acţiunile tale sunt mult departe de a te ajuta să îţi faci loc în calendarul creştin; cât despre viţa nobilă… ultima dată când te-ai tăiat, tot prin spectrul roşului se păstra sângele tău.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: