mi-am învăţat şeful să-njure

în română, cum altfel?

după cum spunea acum ceva vreme, mă scald în Gange (nu la propriu, deşi sunt sigură că dacă aş întreba vreun coleg, ar găsi vreo sticlă cu apă din râul ce le curge prin grădină pe care a cărat-o de acasă şi aş putea să mă bălăcesc şi la propriu).

unul dintre şefii mei e de pe acolo, de lângă Gange. e un tip activ, mândru că nu e englez, agitat, vorbăreţ, amabil, mereu cu ochii după femei… şi deşi încă mai păşeste ca pe coji de ouă atunci când vorbeşte în engleză, e mereu dornic să înveţe cuvinte noi. mai ales în alte limbi. şi mai ales înjurături. şi pentru că amestecul e cam neomogen, înglobând mai mulţi asiatici, când ne-a ajuns colega nouă, cu un accent răvăşitor spaniol, primul lucru pe care l-a întrebat: “How do you say ‘fuck you’ in Spanish?”. a învăţat şi asta, apoi şi “de puta madre”. şi pe când urla mai cu patos “hijo de puta”, se întoarce spre mine: “Teach me something in Romanian!”

o fi amuzant să-l văd înjurând în alte limbi, dar să-mi spună de mamă în propria-mi limbă? nu prea cred. i-am zis “we have a foul language, I won’t teach you how to curse in Romanian”. dar discutând asta cu nişte prieteni haioşi şi puşi pe şotii, am găsit ce aş putea să îl învâţ fără să mă simt insultată sau cu musca pe căciulă.

altă zi, aceeaşi rugăminte. şi îl învăţ. mă cam temeam că nu o să prindă “ă-ul” şi că o să am de furcă să îi explic, sau că nu va putea pronunţa alte sunete. da’ de unde? după nici două repetiţii, şeful meu începe, foarte corect, să urle din toţi rărunchii lui ăia coloraţi: “Bună seara, pretini!”

să vedem acum care s-o simţi insultat!

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

4 responses to “mi-am învăţat şeful să-njure

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: