titulatură roz bombon

cu toate că sunt fan email, din când în când eram nevoită să apelez la clasicele plicuri şi nemuritorul stilou cu care să completez caligrafic adresele. dar asta e partea frumoasă a vizitelor mele prin oficiile poştale din Bucureşti.

cu o singură excepţie, fiecare drum la poştă a însemnat aşteptare. cu instincte voyeuristice cam nedezvoltate transformam zecile de minute în experiment social şi urmăream restul cozii, pentru că cei mai mulţi ţineau să se facă remarcaţi şi să-şi povestească viaţa.

într-o zi de primăvară, o duduie îşi aştepta cuminte rândul. costum de scenă: trening. roz bombon. adidaşi. ponytail. păr decolorat. unghii false. mari. roz. gene lungi, bine rimelate. fard excesiv. bot roz.

vorbeşte tare, cu multe greşeli pe minut. aflu că ridică o scrisoare ca reprezentantă a unei firme. casiera o întreabă frumos care este rolul ei în firma respectivă. duduia tresare, şuncile îi sar niţel speriate de gândul care a săgetat-o, şi pronunţă, la fel de apăsat precum a pus ştampila, cuvântul care-i umple gura şi sufletul: “patroană”.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: