Alegerile masculului în sălbăticie

În urmă cu câteva zile am avut ocazia să observ 2 masculi, de vârste diferite, în sălbăticie. În sălbăticia impusă de nevoia de a avea o parteneră. Ambii încercau să-şi împresioneze jumătatea (sau posibila jumătate) cu cina gătită acasă.

Se dă primul mascul. Tânăr, necopt, fără prea multă experienţă, dar cu mult curaj şi tupeu. Se înfinge în rafturile magazinului, în căutarea unor alimente care ar putea să impresioneze o don’şoară, dar să nu fie prea greu de pregătit, arătând în acelaşi timp apetisante şi gătite cu atenţie. A ales stângaci câteva ciuperci gata umplute, o conopidă amestecată cu brânză, semipreparate numai bune de aruncat în cuptor pentru 20 de minute. Cu desertul cred că i-a fost mai uşor… 2 caserole cu cremă de zahăr ars. Noroc de el că a fost inspirat să ia un buchet mari de flori şi o sticlă de vin. (Îi ţin pumnii!)

Al doilea mascul este un reprezentat mai în vârsta a speciei, asta înseamnă că are ceva mai multă experienţă. Şi în viaţă şi în bucătărie. Alegerile lui au fost clasice, cuminţi, dar sunt sigură că de efect. Piept de pui (crud), tăiat felii subţiri, pentru care a ales un mix de legume proaspete. Nelipsitul vin combinat cu o prăjitură porcos de plină de ciocolată. Se vedea clar că a mai trecut prin asta.

Îi vedem şi îi vrem pe masculii speciei virili şi neînfricaţi. Dar în acelaşi timp îi vrem tandri şi devreme acasă. Dar testul suprem se dă în bucătărie, fără să aibă manuale, fără indicaţii şi cu aşteptări care le subţiază crunt şansele de a impresiona. Motive pentru specia lor fie să devenă cea mai domesticită, fie să se sălbăticească complet. Only time will tell.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

One response to “Alegerile masculului în sălbăticie

  • july

    Daca vrea sa impresioneze, unde si cu ce scop ? Testul bucatariei mie imi spune ca, ori a stat prea mult timp singur si asta va face si in continuare, ori a stat cu mama prea mult, si cauta o ,,mamica” mai tanara . 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: