Festivalul diversităţii…

negrilor.

ca tot omul dornic de distracţie şi curios despre tradiţiile ţării adoptive, mă dusei la cel mai mare festival în aer din Europa. se promiteau care alegorice, culoare, distracţie, minunăţii nemaivăzute…

cu carnavalul de la Rio în minte şi cu câteva imagini văzute pe furiş în ziarul vecinului de metrou, purced spre minunata zonă (care este absolut “breathtaking” prin unele părţi, casele albe cu coloane perfecte se înşiră cuminţi, iar străzile curate şi liniştite te fac să crezi că eşti în alt film. sau în altă capitală.)

deşi prima zi a festivalului a fost favorita zeului ce se ocupă de vreme prin insulă, a doua zi n-a fost aşa plăcută. de dimineaţă a început să plouă, şi exceptând vreo juma de oră, a curs de sus pentru toată săptămâna.

puţin muraţi, dar încă entuziasmaţi, am ajuns în centru şi am luat-o pe jos, doar ca să simţim pulsul distracţiei înainte de a intra în inima festivalului.

gunoi, noroi, apă (şi sus şi jos, şi în haine şi galoşi), zgomot, beţivi, sticle aruncate, ţipete, ploaie…

nedescurajaţi de priveliştea apocaliptică, înaintăm. ajungem cu oarecare dificultate la minunata procesiune a carelor. ca un balon spart de un ac, atât de zgomotos s-au desumflat aşteptările mele. carele erau nişte camioane, extrem de sărăcăcios decorate, doar cu câte o copertină unicoloră; însoţitorii carelor aveau costume simpliste, iar muzica era aceeaşi peste tot. nimic nou, incitant, alegoric. doar zgomot, spart pe ici pe colo de nişte culoare, şi mult negru.

descris drept festivalul diversităţii din Londra, eu l-am văzut ca festivalul diversităţii neamurilor venite din continentul african. sau de prin caraibe.

acum stau şi mă întreb dacă amicul meu avea dreptate în legărută cu negri sau poate educaţia lor atât de diferită, dar toate mişcările lor erau extrem de porngrafice. nu erotice sau incitante. doar porngrafice. şi la tipe şi şi la tipi. puţinii caucazieni rătăciţi printre “expozanţi” ieşeau în evidenţă prin cuminţenia lor, deşi erau mai degrabă dezbrăcaţi şi încercau să ţină pasul cu colegii lor din trinidad tobago.

am înotat prin mulţime, prin mirosul de marihuana, prin ţipete către ieşire. la bayswater, străzile erau încă închise şi murdare, dar era linişte. doar câţiva turişti rătăciţi care căutau drumul spre distracţie.

decât să mai scriu concluzii, pun câteva poze…

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

2 responses to “Festivalul diversităţii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: