s-a furat mireasa!

la îndemnul unui amic, mândru reprezentant al blogosferei, renunţ la lene şi la iarba curată din parc şi pornesc cu soarele deasupra spre minunata clădire care adăposteşte adevărate opere de artă. la propriu, căci mă îndreptam cu spor spre o galerie cu tablourile lui Dali. (cum să stau de mai mult de o săptămână aici şi să nu ştiu despre asta??? m-am tot certat în gând în drum spre centru).

drumul mi-a furat mai bine de două ore, pentru că am ales varianta neturistică, adică am mers pe străduţe, evitând traficul şi oamenii.

la locul cu pricina, surpriză: nici urmă de anunţ, de banner sau orice care să indice drumul. întrebându-l pe atotcunoscătorul google, aflu că expoziţia e demult închisă. cu buza umflată şi cu şoşonii scurgându-mi-se pe trotuar mai ceva ca un ceas de-al Maestrului, mă preling uşor pe sub copaci ca să scap de soare şi mă duc ţintă la National Gallery, pentru că tare mi-e drag galbenul lui van Gogh şi prea mă umplu de uimire detaliile lui Canaletto.

dau câteva ture şi îmi umplu sufletul de culori, apoi mă aşez pe o bancă şi respir. oameni mulţi, agitaţie, chipuri uimite, feţe încântate, mutre, ochi plini de admiraţie…

şi o mireasă!

am crezut că de la atât de mult mers prin soare am vedenii. am închis ochii, am respirat, am deschis ochii… mireasa se fâţâia printre turiştii care, deşi au întâlnit o grămadă de grozăvii la viaţa lor, se uitau mai ceva ca la urs. cum să le explic doar prin zâmbetul meu că pentru noi aşa ceva e la ordinea zilei şi că vezi mirese (da, mai multe o dată) aproape în fiecare sâmbătă sub Arcul de Triumf din capitală? doar că mândra era o chinezoaică, frumuşică, ce-şi încerca rochia şi farmecele pe holurile muzeului.

şi ca niciodată, mi-am scos telefonul şi am fugit după ea. a prins-o în faţa lui Monet, pozând sastisită pentru un nene cu un obiectiv mare, cam nepotrivit pentru ocazie.

I am not marriage material, după cum spun vecinii mei, dar dacă ar fi să-mi pun o rochie cu multe straturi şi tot vor unii să păstreze cutumele, atunci să mă ducă şi pe mine la o galerie de artă. dar să fie una modernă ca să mă pierd printre exponate, pentru că oricum o să fiu complet pe dinafară şi neînţeleasă.

 

IMAG0654

IMAG0656

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

3 responses to “s-a furat mireasa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: