frica de singuratate naste monstri

locuiesc cu doua femei. casatorite. intre ele.

scenariul aproape pornografic si desenat suav cu mult roz, feminism si delicatete e doar in mintea unor barbati ofticati ca au ramas pe margine si nu pot patrunde misterele unei relatii in care nu sunt ei in centrul atentiei.

relatia dintre doua tipe e dificila (e drept ca am putine exemple dar destule ca sa-mi fac o parere) spre imposibila. desi cu clasicele scheme, cu mult prea cunoscuta manipulare (folosita pe alocuri in tuse grosolane), cu ropote de plans, cu tipete crunte si cearta ca la usa cortului. pentru ca sunt feministe, eliberate de sub gheara puternica si imbibata de testosteron a unui cocos, gainile isi fac de cap in tarc si se transforma in bestii mai meschine decat gusatul pe care il inlocuiesc.

parteneriatul celor doua e bazat pe necesitate dintr-o parte si comoditate dintr-alta. una a intrat in relatia asta din cauza izolarii impusa de limba-i materna dificila si pasiunilor destul de necomune, cealalta s-a trezit in relatie pentru ca e caldut aici, nu e nevoita sa raspunda unui barbat si e salvata de la invata limba tarii care a adoptat-o. compromisuri pe care le-au facut si care le costa zilnic nervi, energie, suparari, stres. orice urma de feminitate e ascunsa sub nevoia de control a uneia si dorinta de apartenenta a celeilalte. nu au subiecte comune de discutie, nici macar vesnica bucatarie nu le ofera un teren favorabil unde sa se completeze. replicile zilnice se repeta mecanic: “ca mancam azi?”, “azi incep mai tarziu”, “la ce ora vii sa ma iei?”…

dar liantul principal din relatia lor e frica de singuratate. ambele se tem sa ramana singure asa ca ingroasa mormanul de compromisuri. pana cand acesta va fi prea mare si le va da pe amandoua afara din casa si din relatie.

astept sa intalnesc doi barbati care si-au promis iubire si respect vesnice, pentru ca deocamdata aia mi se pare relatia ideala.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

4 responses to “frica de singuratate naste monstri

 • Mugur

  Frica de singurătate naște într-adevăr monștrii. Dar ma întreb dacă toate relațiile de acest gen sunt la fel în ceea ce privește liniștea interioară a cuplului?! Am auzit i de cupluri care sunt bine, se înțeleg de mai mulți ani, fără a fi neapărat vorba de frica aceasta de singurătate. Uneori există si câte o căsătorie “de conveniență”, heterosexuală, care acoperă adevăratul cuplu, cel între două femei.
  Oare unde se găseste adevărul?

 • psychonihilism

  Frica de singuratate se aplica si in relatiile hetero, mai ales in cele in care unul “preia controlul” sau “abuzeaza”. Se merge pe conceptii gresite gen “daca ma despart nu ma mai ia nimeni” sau “decat singur mai bine cu necazurile provocate de asta, macar stiu ca-i aici cu mine”. Da, omul e animal social, putini rezista singuri, si aceia sunt vazuti ca ultimii ciudati (unii pe buna dreptate, altii din prejudecati). Apoi intervine si starea aia de nesiguranta “mi se-ntampla ceva – n-am nicio aparare”, asociata si cu necesitatea de apartenenta. Nu spun ca singuratatea e un lucru bun, insa se poate combate si in alte moduri decat compromisul perpetuu.

  • Mormolocul Alpha

   frica de singurătate ne muşcă pe toţi. şi decât singur în doi, mai bine singur de capul tău.
   doar că eu mă aşteptam, deşi e greşit să am aşteptări, ca relaţia dintre două femei să fie mai liniştită, bazată pe experienţe de viaţă comune. le vedem ca pe nişte fiinţe delicate, fără nevoia de control pe care mulţi o atribuie bărbaţilor. cel mai ciudat lucru e că inevitabil una va îmbrăca pantalonii, deşi ambele tocmai de bărbaţi fug. de autoritate, testosteron, control, gelozii samd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: