cerere tip catre nenea tatal lui van helsing

cum am petrecut ultimele 3 zile in casa, m-am tot uitat la televizor. si cum nu-s telenovelista si nici nu ma incanta izul politic pe care il au emisiunile de pe diverse posturi tv, ma uit la filme. exclusiv.

azi era Tv-ul deschis pe digifilm. si incepe van helsing, povestea hollywoodiana cu vampiri, varcolaci, un frankestein care incearca sa-si razbune tatal si niste vampirite/nimfe/neveste ale lui dracula. povestea are scapari peste scapari, isi dau cu stangul in dreptul si o comit la fiecare 2 pasi.

budapesta e in transilvania, unde se vorbeste o engleza impecabila, toti satenii sunt vanatori de vampiri si aveau cel putin un bal mascat pe an la palat. care palat? ala cu deschidere la mare.

asa… povestea e clasica. aia buni ii vaneaza pe aia rai. aia rai apeleaza la tertipuri ca sa castige.

pe final, cand raul e la apogeu (ca in orice film, inainte sa cada sub gloria zbrobitoare a eroului pozitiv) este aratat castelul impresionant in care isi face veacurile dracula. doar ca el aduna niste electricitate. multa. de culoare verde. si ma trezesc io (ca-s om naspa, prost partener de film pentru ca vorbesc intruna): “da’ ce mama lui avea nevoie dracula de electricitate?”

raspunsul imi vine timid si sugubat de la blonda cocotata in varful patului care-si picta tacticos unghiile: “ca sa scoata transilvania de sub stapanirea austro-ungara!”

so… stimate nenea de facusi filmul,

daca tot faci atatea greseli si nu prea respecti adevarul istoric, fa-ne si noua o favoare: macar intr-un film, lasa-l pe dracula sa -si salveze pamanturile si sa traiasca fericit pana la adanci batraneti in tara care l-a crescut de mic.

multumesc!

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: