de prin birou

rozeta corector, noua ei sarcina. o face in ciuda, cu ciuda si mai ales gresit. gaseste cuvantul adecvat… si nu ii suna bine pentru ca ea acasa auzea adegvat. asa ca l-a corectat. redactorul care a scris articolul s-a prefacut ca nu vede corectura, si a lasat forma adecvata a cuvantului adecvat. doar ca buburuza roz este si incapatanata si ea trebuie sa corecteze. asa ca scrie mare cu rosu… ADEGVAT. a doua oara.

in alta zi, ajung la ea pe birou articolele care trebuiau corectate a 2-a oara (asta ca sa plece cu cat mai putine greseli la tipar). si ii sara in ochi un cuvant. atat de cunoscut. atat de des folosit. si ii aud vocea suava de pitigoi torturat: “degeaba se scrie legat sau dezlegat?”   ceeeeeeeeeeeeeeee? (adica poftim?) pai unde ai facut tu liceul? ce facultate ai terminat?

covrigelu’ are o rubrica. si o scrie. da’ gresit. doar ca omu’ care deseneaza pagina vede greseala, e un bun samaritean si corecteaza. dar covrigelu’ este si incapatanat. vede… cum adica nu se scrie qestii? (adicatelea qestii nu se citeste la fel ca chestii? si daca se citesc la fel, de ce nu sunt ambele corecte?)

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a comment