balayez, mes amis, balayez

dimineaţa, înainte de a merge la muncă, avem pauză de covrig. şi de cafea. şi de soare. pe caldarâm.

Blonda stă la coadă, eu mă întreţin cu Doctorul. îmi povesteşte despre parcul de peste stradă, despre cât de grozav e sportul la casa omului şi mai ales despre vulpea ce-l pândeşte în fiecare dimineaţă când iese la jogging.

brusc, hârşşşşşş-hârşşşşşşş, şi ochii îmi zburdă spre zgomot. o duduie făcea trotuarul. îl făcea curat. cu o mătură. adicătelea aduna praful depus peste noapte în faţa patiseriei (pentru că duduia lucra acolo, avea uniformă albă, curată, ciorapi albi, impecabili, cască albă sub care-şi ascundea cosiţele brunete, şoşoni albi etc)

după cum spuneam, impecabil. total pe dos era modul în care dădea cu mătura. îşi întindea braţele cât de mult putea, îşi covrigea puţin coloana, îşi azvârlea capul în faţă, îşi îndreapta puternic picioarele, îşi pironea privirea pe dunga de asfalt ce urma să fie curăţată şi cu o mişcare lungă, uniformă, uşor ondulată, trăgea apăsat tot praful exact în şoşonii curaţi. şi încă o dată. dâră cu dâră, gunoiul de pe trotuar se aduna civilizat într-un mormam la picioare ei. rotocoale de praf dansau în lumină apoi se aşezau domesticite pe picioarele ei. se îngrămădeau chicotind în găurile papucilor şi se afundau cu zgomot până în ciorapi (ăia impecabili).

toată scena a durat vreo 3 minute. minute în care am stat cu gura căscată ca la circ. eram departe, dar praful năzdrăvan, zdruncinat din tihnă cu atâta patos, s-a îndreptat şi spre mine. am închis gura. aveam doar juma’ de pumn de nisip între dinţi. o nimica toată.

să vezi cât praf a ieşit din şoşonii ei direct în vitrina cu pricomigdale şi amandine atunci când a tropăit veselă prin magazin.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: