geanta şi cureaua lată

stăteam azi pe peron, să-mi vina orbetele ca să ajung şi eu acasă. vineri seară. zapadă.  lumină. iz de primăvară. şi că tot a a fost de curând Sf. Valentin, o grămadă de cupluri care au ieşit la plimbare. iubire. inimioare. fluturaşi.  şi genţi.

până de curând moda la genţi era să o atârni de mână, să ţii braţul ca şi cum l-ai avea rupt şi un doctor ce a făcut medicina la fără frecvenţă a aruncat un ghips în jurul lui. acum noua modă e ca iubi să îţi care geanta. cel mai cool, good looking or bad ass iubiţel duce poşetuţa prietenei. pentru ca duduia e prea fragilă, prea dafodilă, prea bună pentru a-şi căra propriile prostii pe care şi le îndeasă în geantă: portofel, agendă, carneţel, pudră, dermatograf, rimel, serveţele, agrafe, spumă de păr, telecomandă, instrucţiunile de folosire de la robotul de bucătărie, clanţa de la uşa de la baie, 2 pliculeţe de cafea, coperta de la o carte, prăjitura pe care iubi i-a cumpărat-o în paris, un bec ars, bulbi de lalea, monede din republica moldova, un pahar ciobit, 5 taste, o poză mototolită, gene false, autobronzant, abonament la sală, lumânări parfumate, regină de şah, un fermoar stricat, un capac de la pasta de dinţi, o şosetă desperecheată, un semn de carte, bilete de la bon jovi, confetti de la petrecerea de revelion, staniolul de la vreo cinci ciocolate … (lista rămâne deschisă).

păi, duduie dragă, dacă tot îţi îndeşi în paporniţă cele mai inutile lucruri, de ce nu ţi le cari singură? nu e de ajuns că săracul băiat trebuie să te scoată în oraş, să plătească nota, să te asculte când te plângi că bronzul ţi-a ieşit cu un ton mai deschis de-o să creadă prietenele tale că ai fost la noi pe litoral, să te conducă acasă şi să te creadă că te doare capul.

lasă-i omului ce are mai bun. lasă-i mâinile libere.

 

VERY late edit: o piţi mai are în geantă o altă geantă în care să-şi arunce rahaturile în caz că prima cedează nervos de la încheieturi.

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: