licu

a fost odată un căţel. negru. mic. şi prietenos. copilul blond l-a ascuns în sân până acasă. era o zi ploioasă. a fost primit cu mult entuziasm şi a primit numele tom. şi-a găsit imediat locul şi rostul în micuţa familie.

şi creştea blănosul ca-n poveste. cât alţii într-un an. nu era potaia fioroasă care să sperie copii pe uliţă şi nici nu îşi manifesta zgomotos prezenţa. şi de pufos ce era îl stigau tomiţă. după codiţa ridicată şi neastâmpărată dădea semne că îi place numele.

anii treceau peste blăniţa ca smoala şi timpul îi sădea mustăţi albe. stăpânul ăl’ bătrân îl îndrăgea peste măsură şi câinele îi răspundea cu o dragoste aproape umană. îşi creaseră un limbaj propriu. plecau mereu împreună. nu era călătorie în compania stăpânului pe care blănosul s-o rateze. acum îl strigau ţucu. obedient, răspundea şi la ăsta. în ultimul an, bătrănelul căuta tot mai des prezenţa stăpânului. suferea când rămânea cu restul haitei. îi plăceau cei mici, dar erau prea gălăgioşi şi obositori pentru el. ca să compenseze pentru perioadele tot mai lungi de absenţă, stăpânul îl alinta şi mai mult. licu era noul lui nume. pe ăsta l-a târât cu mândrie şi coada ridicată până la final.

peste un timp, copilul (tot blond, dar mare acum) aduse acasă o mogâldeaţă albă cu pete negre. agitat şi nesigur. iubitor peste măsură şi alintat. şi se numi boris. şi pentru că numele e fioros, bestia a devenit spaima curţii şi a celor de pe uliţă. aşa mare cum era, bobo este numele de alint. şi pentru că e cea mai prietenoasă şi veselă bestie, crede că e laudă şi se umflă şi mai mult în … blană.

doar că uneori, când îl mângâie încet peste petele negre de pe cap, stăpânul oftează şi îl întreabă : “ce ai mai făcut tu azi, licu ?”

Advertisements

About Mormolocul Alpha

pui de amfibian, iubit al ploii, respir prin piele si uneori musc din confrati... View all posts by Mormolocul Alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: